Njut av en grönare trädgård året runt med växthusvärmare

Har du någonsin drömt om att kunna odla dina egna grönsaker, frukter eller blommor året runt? Eller att kunna väcka till liv dina kära växter igen när vintern kommer? Med en växthusvärmaren kan du förverkliga dina drömmar om en grönare trädgård året om.

Växthusvärmare är en enkel lösning som hjälper dig att hålla en jämn temperatur i ditt växthus, oavsett om det är kallt eller varmt ute. Med hjälp av en värmaren kan du skapa det perfekta klimatet för dina växter, så att de kan växa och må bra året runt. Och med rätt skötsel och underhåll kan din växthusvärmaren hålla i många år.

litet växthus - gardenstore
Favorit

GardenStore SE

GardenStore är en trädgårdsbutik online som täcker alla behov för trädgård. Hos GardenStore hittar du ett brett sortiment av mindre växthus.

Till GardenStore
litet växthus - wexthuset
Fraktfritt över 599 kr

Wexthuset

Stort utbud online, poäng på allt och skyhög kundnöjdhet. Fraktfritt över 599 kr. Experthjälp direkt i chatten. Stor faktabank. Lär dig branschens alla odlingsknep.

Till Wexthuset
litet växthus - outl1
40-70% lägre priser online

Outl1

Outl1 erbjuder oslagbara priser på allt från möbler till trädgårdsredskap, och de lägger alltid till nya produkter så att du kan hitta exakt det du letar efter.

Till Outl1

Växthusvärmaren - den perfekta lösningen för att få ut det mesta av din växtodling

Växthusvärmaren är en anordning som används för att hålla temperaturen i ett växthus på en lämplig nivå för att främja tillväxten hos växter.

En växthusvärmare kan vara en bra investering för den som odlar växter i ett växthus, eftersom den hjälper till att hålla växterna varma under de kalla vintermånaderna och kan öka temperaturen i växthuset under de varmare sommarmånaderna. Det finns också många andra fördelar med att använda en växthusvärmare, inklusive att den kan hjälpa till att förbättra luftfuktigheten och att den kan skydda växterna mot kalla vindar och frost.

Det är dock viktigt att komma ihåg att en växthusvärmare inte kan ersätta en bra växthusstruktur. En bra växthusstruktur kan hjälpa till att skydda växterna mot väder och vind, samt hålla temperaturen jämn. Därför är det viktigt att välja en struktur som är robust och kan hålla vädret utanför.
 

Växthusvärmaren - den perfekta lösningen för att få ut det mesta av din växtodling

De bästa växthusvärmarna på marknaden just nu

Det finns många olika sorter av växthusvärmaren att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vilken som är den bästa för just ditt växthus. Här är några av de bästa växthusvärmarna på marknaden just nu:

Bild på en kraftfull växthusvärmare med fläkt-funktion och termostat för att skapa den perfekta miljön för dina växter

Pheonix värmefläkt är den perfekta växthusvärmaren för den som vill ha full kontroll över temperaturen i sitt växthus. Med en kraftfull fläkt som producerar upp till 460 kubik/timme i luftflöde, kan den hålla en jämn temperatur upp till 24 kvadratmeter.

Det som gör den här växthusvärmaren så unik är att den har tre olika inställningsmöjligheter: ventilation, värme och fläkt. Detta ger dig möjlighet att bestämma temperaturen mellan 0-26 grader, beroende på vad du behöver för att skapa den perfekta miljön för dina växter.

Värmefläkten är helt eldriven, så du behöver bara koppla in den i ett eluttag. Den enda nackdelen är att den är lite dyrare än vissa andra växthusvärmaren på marknaden, men med tanke på alla de fantastiska funktioner den har är det verkligen värt priset.

Så om du vill ha den mest effektiva växthusvärmaren med stor flexibilitet i inställningar, är Pheonix Värmefläkt definitivt värd att kolla in. Vi är säkra på att du inte kommer att bli besviken.

 

SpecifikationUppgift
Lämplig för utrymmen upp tillca 24 kvm
Effekt1kW, 1,8kW och 2.8kW (kräver 16A säkring)
Luftflöde460 kubik/timme
Termostat0-26 C
KapslingsklassIPX4 (tål vattenstänk)
Kabellängd3 meter
Anslutning230 volt, jordad
Ljudnivå~ 52 dB
MärkningCE-märkt
Garanti3 år
Längd420 mm
Diameter220 mm

2. Effektiv och tyst växthusfläkt för optimal luftcirkulation

En silverfärgad växthusfläkt med kedjor för justering

Arizona växthusfläkt är en bra och prisvärd lösning för att förbättra luftflödet och cirkulationen i ditt växthus. En av de största fördelarna med denna modell är att den är mycket tyst under drift, vilket kan vara viktigt om du har ditt växthus nära ditt hus. Fläktbladen är tillverkade av tålig plast och är utformade för smidig och effektiv drift.

Arizona växthusfläkten är också mycket kompakt och tar liten plats, samt lätt att installera med det medföljande kedjorna som kan justeras till önskad höjd. Den gör ett bra jobb med att cirkulera luft och kan hjälpa till att förhindra frost på växter i kallare klimat, även om den inte är speciellt bra på att värma upp. Priset på denna fläkt är också mycket prisvärt, vilket gör den till ett bra val för budgetmedvetna trädgårdsmästare.

Överlag verkar Arizona växthusfläkt vara en bra och prisvärd lösning för att förbättra luftflödet i ditt växthus. Den är kompakt, lätt att installera, mycket tyst under drift och kan hjälpa till att förhindra frost på växter i kallare klimat. Dessutom är den mycket prisvärd, vilket gör den till ett bra val för trädgårdsmästare som söker efter en effektiv och prisvärd lösning.

EgenskapVärde
Luftflöde460 kubik/timme
KapslingsklassIPX4 (tål vattenstänk)
Anslutning230 volt jordad
Ljudnivå~ 51dB
CE-märktJa
Garanti3 år
Effektförbrukning31 watt
Viktca 2,6 kg
Längdca 18 cm
Diameterca 22 cm
En värmefläkt med silverfärgad kropp och svarta fläktblad

Värmefläkt Palma Basic är en robust och mångsidig lösning för dina värmebehov. Dess ytterhölje av rostfritt stål och praktiska handtag gör den enkel att använda och flytta på, medan överhettningsskyddet ger säkerhet vid användning.

Denna värmefläkt kan användas för att cirkulera luft på sommaren och som värmekälla under de kalla årstiderna, vilket gör den till en mycket mångsidig produkt. Fläkten är CE märkt och har en garanti på 2 år, så du kan känna dig trygg med ditt köp.

EgenskapVärde
Mått(HxBxL) 31,5 x 19,5 x 28 cm
InställningarLuftcirkulation utan värme, Värme 2000 W
Spänning230 V/50-60 Hz
Effekt (max)2000 W
Effekt (fläkt)30 W
Strömförbrukning (max)9,0 A
KapslingsklassIP X4
Luftflöde163 m³/h
Kabellängd1,9 m
Temperaturtolerans± 3˚C
En bensinvärmare för växthus från märket Juliana, lämplig för växthus upp till 15 m² och med en brinntid på ungefär 18 timmar.

Vill du hålla dina växter friska och glada även under de kallare årstiderna? Juliana växthusvärmare är lösningen för dig! Denna kraftfulla bensinvärmare är speciellt utformad för att värma upp växthus upp till 15 m², och med en brinntid på ungefär 18 timmar beroende på utetemperaturen, kan du vara säker på att dina växter får den värme de behöver. Men glöm inte att se till att ditt växthus har tillräcklig ventilation, så att dina växter får den syre de behöver för att må bra!

 

ViktVarumärkePris
2 kgJuliana1295:-

Växthusvärmaren Juliana är en ovärderlig hjälp när det kommer till att hålla ditt växthus frostfritt under vintermånaderna. Men även den bästa värmare behöver en veke för att kunna fungera optimalt. Glöm inte att köpa en extra veke, så att du kan fortsätta att värma ditt växthus utan avbrott. Varje förpackning innehåller en veke, så se till att du har en på lager i händelse av att den gamla veken blir förbrukad. På så sätt kan du vara säker på att dina växter får den värme de behöver under vintermånaderna.

VarumärkeViktPris
Juliana0.0475 kg69 kr

Skapa det perfekta växthusklimatet – våra tips för att välja rätt växthusvärmaren

  1. Storleken på växthuset: En viktig faktor att tänka på är storleken på växthuset. Om växthuset är stort kommer du behöva en starkare värmare, medan en mindre växthusvärmaren räcker för ett litet växthus.

  2. Växternas behov: Tänk också på vad dina växter behöver för att må bra. Vissa växter trivs bättre vid låga temperaturer, medan andra behöver en högre temperatur. Välj en växthusvärmaren som passar dina växters behov.

  3. Budget: Budget är också en viktig faktor att tänka på. Det finns växthusvärmare i olika prisklasser, så tänk på vad du har råd att spendera och vad som passar din budget bäst.

  4. Energi- och miljöaspekter: Tänk också på hur du vill att växthusvärmaren ska drivas. Värmepumpar är ett miljövänligare alternativ, men kan vara dyrare att installera och underhålla.

  5. Extra funktioner: Du kan också titta på olika växthusvärmarens extra funktioner och se vad som passar dina behov bäst. Växthusvärmare kan ha inbyggda termostater eller fjärrkontroller, som gör det enklare att ställa in temperaturen. De kan också ha inbyggda luftfuktighetsmätare och befuktare för att hålla luftfuktigheten på en optimal nivå.

Skötselråd för att få mesta möjliga av din växthusvärmaren

  1. Rengör växthusvärmaren: Se till att rengöra värmeelementen regelbundet för att de ska fungera optimalt. Använd en ren trasa eller en borste för att avlägsna eventuella damm och smuts.

  2. Byt ut eventuella reservdelar: Se till att byta ut eventuella reservdelar som har blivit slitage eller som inte fungerar som de ska. Det hjälper till att förhindra problem i framtiden och kan också göra att växthusvärmaren fungerar mer effektivt.

  3. Kontrollera kablarna och anslutningarna: Kontrollera regelbundet att kablarna och anslutningarna är i bra skick och att allt är anslutet som det ska. Om du upptäcker några problem, se till att åtgärda dem så fort som möjligt.

  4. Stäng av växthusvärmaren när den inte används: Se till att stänga av växthusvärmaren när den inte används för att spara på energikostnaderna och för att förlänga livslängden på värmaren.

  5. Följ bruksanvisningen: Var noga med att följa bruksanvisningen för din växthusvärmaren när det gäller skötsel och underhåll. Bruksanvisningen kan innehålla specifika instruktioner för just din värmaren.

 

Fördelar med växthusvärmare

Det finns många fördelar med att använda en växthusvärmare. En av de största fördelarna är att den hjälper till att hålla växterna varma under de kalla vintermånaderna, vilket kan vara viktigt för att säkerställa att växterna inte fryser. En annan fördel är att den kan användas för att öka temperaturen i växthuset under de varmare sommarmånaderna, vilket kan vara bra för växter som behöver en högre temperatur för att trivas.

En växthusvärmare kan också hjälpa till att förhindra att växterna blir utsatta för kalla vindar och frost, vilket kan skada växterna. En annan fördel är att den kan hjälpa till att förbättra luftfuktigheten i växthuset, vilket kan vara bra för växter som behöver en högre luftfuktighet för att trivas.

Nackdelar med växthusvärmare

Det finns också några nackdelar med att använda en växthusvärmare. En nackdel är att den kan vara ganska dyr att köpa och installera, särskilt om du behöver en stor värmare för att värma upp ett stort växthus. En annan nackdel är att den kan kräva mycket energi för att hålla växthuset varmt, vilket kan leda till höga elräkningar.

Det är också viktigt att komma ihåg att en växthusvärmare inte kan ersätta en bra växthusstruktur. En bra växthusstruktur kan hjälpa till att skydda växterna mot väder och vind, samt hålla temperaturen jämn. Därför är det viktigt att välja en struktur som är robust och kan hålla vädret utanför.