Växthus pallkrage​

Växthus pallkrage – oavsett om du planterar ute eller inne i ett växthus är pallkragar ett bra komplement till vilken trädgård eller balkong som helst. Inte bara kan du plantera örter, kryddor och grönsaker på en liten yta. En pallkrage kommer även låta en nybörjare kunna odla riktigt utsökta grönsaker eller kryddor. 

litet växthus - gardenstore
Favorit

GardenStore SE

GardenStore är en trädgårdsbutik online som täcker alla behov för trädgård. Hos GardenStore hittar du ett brett sortiment av mindre växthus.

Till GardenStore
litet växthus - wexthuset
Fraktfritt över 599 kr

Wexthuset

Stort utbud online, poäng på allt och skyhög kundnöjdhet. Fraktfritt över 599 kr. Experthjälp direkt i chatten. Stor faktabank. Lär dig branschens alla odlingsknep.

Till Wexthuset
litet växthus - outl1
40-70% lägre priser online

Outl1

Outl1 erbjuder oslagbara priser på allt från möbler till trädgårdsredskap, och de lägger alltid till nya produkter så att du kan hitta exakt det du letar efter.

Till Outl1

Vad är du intresserad av?

växthus pallkrage

Pallkragar

Till pallkragar
drivhus_natur

Till växthus/drivhus till pallkrage

Till växthus/drivhus till pallkrage

Innehållsförteckning

Våra favoriter: De bästa pallkragarna till ditt växthus

växthus pallkrage
315:-

Odlingslåda pallkrage, svart 60x80cm

Om du letar efter en mångsidig och snygg lösning för att ge höjd åt dina trädgårdsbäddar, behöver du inte leta längre än till en svart odlingslåda.

Till pallkragen
växthus pallkrage
299:-

Odlingslåda pallkrage, natur 60x80cm

Denna pallkrage i naturfärg har en snygg och naturlig design. Med en storlek på 60x80 cm är det den perfekta storleken för mindre trädgårdsbäddar. Den är även enkel att installera, så du kan börja med ditt trädgårdsprojekt direkt!

Till pallkragen
växthus pallkrage
2450:-

Odlingslåda cortenplåt 80x120x20 cm

Letar du efter ett unikt och elegant sätt att odla dina växter? Den här vackra lådan går inte ur tiden, vilket ger den ett unikt utseende samtidigt som lådan kommer att hålla hela livet. Tillverkad av högkvalitativa material är den här lådan perfekt för varje trädgård eller uteplats. Med sin stora storlek kan den rymma en mängd olika växter och blommor. 

Till odlingslådan
växthus pallkrage
4800:-

Odlingslåda cortenplåt 80x120x40 cm

Letar du efter ett unikt och elegant sätt att odla dina växter? Den här vackra lådan i cortenplåt ger den ett unikt utseende, samtidigt som den kommer att hålla hela livet. Perfekt för varje trädgård eller uteplats. Med sin stora storlek kan den rymma en mängd olika växter och blommor.

Till odlingslådan
växthus pallkrage
7180:-

Odlingslåda cortenplåt 80x120x60 cm

Letar du efter ett mer hållbart och snyggt alternativ till den traditionella pallkragen av trä? Den här vackra lådan, tillverkad av cortenplåt, kommer att hålla hela livet. Med tiden får cortenplåten en vacker roststruktur som blir mycket iögonfallande. Efter cirka två år upphör rostningen och bildar ett skyddande lager som finns i stålet och som förhindrar att det rostar igenom. Detta gör lådan extremt hållbar.

Denna odlingslåda är perfekt för dem som vill vara kreativa med sina växter. Lådan har ett djup på 60 cm, vilket gör den perfekt för plantering. Lådan finns även tillgänglig i 1 eller 2 nivåer.

Till odlingslådan

Växthus till pallkrage

drivhus_natur
1299:-

Drivhus natur

Brinner du för trädgårdsarbete och vill starta ditt eget lilla växthus? Drivhus natur är den perfekta lösningen för dig. Detta naturfärgade växthus är det perfekta sättet att komma igång med din trädgårdsresa. Det levereras redo att fyllas med växter, så allt du behöver göra är att lägga till lite jord och vatten, så är du redo att börja!

Dessutom är det lätt att montera - placera det helt enkelt ovanpå en uppochnedvänd pallkrage, så står växthuset stadigt på plats. Om du vill ha en högre höjd är det bara att lägga till fler pallkragar.

Till drivhus
599:-

Drivbänk

När du letar efter en kvalitetsbänk som håller i många år framöver har du hittat rätt. Den här vackra bänken är tillverkad av hållbart akaciaträ och har ett lock i polykarbonat som gör det lätt att ventilera. 

Till drivbänk
499:-

Miniväxthus Infloria 100x60 cm 1 Lucka Aluminium

Upptäck glädjen med trädgårdsarbete med minidrivhuset Infloria. Denna kompakta enhet är perfekt för att inhysa dina favoritörter eller starta grödor från frön. Den stora öppningsluckan ger enkel åtkomst till dina växter, medan den silverfärgade aluminiumramen och det 4 mm UV-beständiga polykarbonattaket skapar en hållbar struktur som tål mycket.

Växthuset är lätt och mäter 40 och 30 cm i höjd, vilket gör det till den perfekta storleken för små utrymmen. Med sin robusta konstruktion och enkla design är Inflorias minidrivhus ett utmärkt sätt att komma igång med trädgårdsarbete.

Till miniväxthus
567:-

Miniväxthus Infloria 100x120 cm 4 Luckor Aluminium

Letar du efter ett växthus som klarar det tuffa svenska klimatet? Det här praktiska lilla växthuset är tillverkat av högkvalitativa material, inklusive UV-beständig polykarbonat och en robust aluminiumram.

Dessutom har det fyra öppningsbara fönster, vilket gör det enkelt att kontrollera dina växter eller örter.  

Till miniväxthus
567:-

Miniväxthus Infloria 100x120 cm 2 Luckor Aluminium

Letar du efter ett växthus som klarar det tuffa svenska klimatet? Det här praktiska lilla växthuset är tillverkat av högkvalitativa material, inklusive UV-beständig polykarbonat och en robust aluminiumram. Dessutom har det två öppningsbara fönster, vilket gör det enkelt att kontrollera dina växter eller örter.  

Till miniväxthus

Det givna valet

Växthus pallkrage​

Vill du kunna odla dina egna örter, kryddor och grönsaker, men har inte tillräckligt med utrymme? Eller kanske är du en nybörjare som letar efter ett enkelt sätt att komma igång? I så fall är växthus med pallkrage den perfekta lösningen för dig! På den här hemsidan kommer vi att diskutera hur du kan använda pallkragar för att skapa en fantastisk trädgård eller balkong. Vi kommer också att ge tips för nybörjare som precis har börjat med trädgårdsarbete. Så låt oss komma igång!

Fördelarna med växthus pallkrage

Det finns flertalet fördelar du kommer få uppleva med pallkrage till ditt växthus.

Organisering

Du kommer att kunna hålla ditt växthus mer organiserat och snyggt med pallkragar. Detta är särskilt fördelaktigt om du har ett litet växthus.

Inga skadedjur

Minskad risk för skadedjur – genom att ha pallkragar minskar du också risken för att skadedjur kommer in i ditt växthus.

Slut på övervattning

Övervattning kan givet skada dina grödor och i till exempel krukor behöver du vara extra vaksam att inte vattna för mycket. När du däremot använder pallkragar minskar risken för övervattning.

Mindre ryggarbete

En annan stor fördel är att du inte behöver arbete och slita på ryggen, som du hade gjort i ett vanligt trädgårdsland. Ju fler pallkragar du har staplade på varandra, desto bättre arbetsställning.

Pallkragar vs hyllplan i växthus

De flesta enhetliga växthus är organiserade med hyllplan. Pallkragar kan däremot vara mindre vanliga. Vår åsikt är att kombinationen mellan pallkragar och hyllplan kommer göra det så optimalt för dig som möjligt att kunna använda det tillgängliga utrymmet som växthusodlare.

Bygga en pallkrage

Det är inte svårt att bygga en pallkrage, men det är viktigt att du gör det rätt så att växthuset fungerar optimalt.

Vi rekommenderar att du använder furu- eller granvirke för att bygga ditt växthus. Dessa träslag är billiga och lätta att hitta. Dessutom är dessa träslag lätta i vikt, vilket gör dem lätta att arbeta med. Trät måste vidare vara behandlat så att det inte ruttnar.

Odla i en pallkrage

Som vi nämnde tidigare kan du odla en mängd olika växter i ditt växthus med pallkrage. De vanligaste är förmodligen örter, kryddor och grönsaker.

Om du vill odla större växter, till exempel tomater, gurkor eller paprika, rekommenderar vi att du köper eller bygger en pallkrage med en höjd på minst 40 cm.

För att komma igång med odlingen rekommenderar vi att du köper en jordblandning av hög kvalitet.

Sammanfattning

Pallkragar är ett perfekt komplement till vilken trädgård eller balkong som helst. Du kan plantera örter, kryddor och grönsaker på en liten yta med en pallkrage. Pallkragar gör det också möjligt för nybörjare att odla utsökta grönsaker och kryddor.Det finns flera fördelar med pallkragar, såsom att du kan hålla ditt växthus mer organiserat. För att ta del av större växthus kan du klicka här.