Växthus plast: Vad du behöver veta

litet växthus - gardenstore
Favorit

Husbeslag

1. Brett utbud av växthusmodeller från det välkända varumärket Halls.
2. Konkurrenskraftiga priser med prisgaranti.
3. Kampanjer med betydande rabatter på utvalda modeller.

Till Husbeslag
litet växthus - wexthuset
Fraktfritt över 599 kr

Wexthuset

1. Omfattande sortiment av kvalitetsprodukter för odling och trädgård.
2. Expertis och rådgivning tillgänglig för både nybörjare och erfarna odlare.
3.Engagemang för hållbarhet och miljövänliga alternativ.
4.Brett utbud av växthus, från mindre modeller för balkonger till större odlingsväxthus och orangerier.

Till Wexthuset
litet växthus - outl1
40-70% lägre priser online

Outl1

1. Brett sortiment av produkter för utomhusbruk. Inkluderar utemöbler, växthus, robotgräsklippare och elcyklar.
2.Kombinerar funktionalitet och design till konkurrenskraftiga priser.
3.Fokus på kvalitet till låga priser.

Till Outl1

Vilket typ av växthus i plast är du intresserad av?

växthus plast - polykarbonat

Polykarbonatväxthus

Till Polykarbonatväxthus

Växthus med pressening

Till växthus med pressening
växthus plast - tunnelväxthus

Tunnelväxthus

Till tunnelväxthus

De bästa växthusen i plast år 2024

plastväxthus - hortus
799:-

Plastväxthus Hortus 143 x 143 x 195 cm

Hortus plastväxthus är en prisvärd och praktisk lösning för dem som vill ha ett stort växthus, men inte gillar tanken på att lägga timmar på att sätta ihop allt eller att få fönstren krossade av hård blåst.

Den här modellen har allt du behöver i ett paket: ramar gjorda av metall och plastduk som monteras enkelt. Vidare medföljer även hyllor som håller tunga föremål uppe.

Till plastväxthus
plastväxthus med botten
319:-

Miniväxthus Med Botten, Längd 128 cm Hortus

Detta växthus är perfekt för dem som har en liten uteplats eller balkong. Plast-täcket ger gott om skugga, medan metallramen ser till att det förblir stabilt när det används.

Med sin enkla design och enkla montering - inga verktyg krävs - kommer den här modellen att bli din favorit under sommaren på nolltid.

Till plastväxthus
plastväxthus_vägg
995:-

Väggväxthus HORTUS Plast 215x100x200 cm

Hortus växthus är perfekta för att börja odla växter. Den här modellen har två dörrar som gör det lätt att gå in och ut från båda sidor, samt insektsskydd så att du slipper behöva oroa dig för att skadedjur ska komma in!

Ramen är tillverkad av lättmetall och plastfogar - vilket gör dessa struktur stark nog. Detta växthus går lätt att plocka isär efter användning under höst- och vintermånaderna.

Till plastväxthus
plastväxthus - 4 hyllor
1989:-

Växthus med 4 hyllor, extra brett

Detta växthuset är det praktiska, extra breda odlingshuset i plast. Perfekt för odling på balkonger och terrasser.Det robusta och stabila växthuset skyddar dina växter med ökad luftfuktighet som ger dig fantastiska resultat! 

Till plastväxthus
växthus UV-plast
115:-

UV-plast för plast- och näthöjare

Plasten kan användas för att skydda och värma upp odlingsområden eller för att bygga ett enkelt litet växthus med pallkrage. Detta material är perfekt för att starta din egen lilla odling. 

Till UV-plast
odlingstunnel i plast
565:-

Odlingstunnel med plast, stor

Odlingstunneln av plast är ett lättanvänt, hållbart och prisvärt alternativ för dem som vill att deras växter ska frodas. Den kan också skydda din trädgård från hårt väder som frost eller het sol, detta genom att hålla kvar fukten och dessutom skydda mot skadedjur.

Till odlingstunnel

Växthus plast

I takt med att plastväxthusens popularitet fortsätter att öka, ökar också intresset för om de verkligen är bra eller inte. Efter att ha gjort en del efterforskningar i ämnet har vi funnit att det finns en hel del användbar och intressant information att tillgå. Här är vad vi har lärt oss om växthus av plast.

En av de största fördelarna med plastväxthus är att de är mycket effektiva vid fröstart. Detta beror på att de kan upprätthålla en jämn cirkulation, vilket är viktigt för lyckad tillväxt av dina växter. 

En annan fördel med plastväxthus är att de är mobila. Det innebär att du enkelt kan flytta dem runt i din trädgård eller kolonilott vid behov. De tar också väldigt lite plats, vilket är ytterligare ett plus.

Olika typer av plast

Odlingsförhållandena varierar mycket från ett område till ett annat, så för att välja den bästa växthusplasten måste man överväga om det behövs något extra. Lyckligtvis finns det en mängd olika alternativ för särskilda behov vid odling i växthus i plast.

Hur ser väderförhållandena ut där du bor?

Låt oss först och främst diskutera hur du ska använda växthuset. Om du enbart odla dina grönsaker under varmare månader kommer troligen du tycka att ett någon tunnare plast räcker. Växtentusiaster som bor där vintrarna blir riktigt kalla skulle dock ha stor nytta av att ha tjockare plast av högre kvalitet, samtidigt som det skyddar mot kraftigare vind. 

Vid snöfall är det viktigt att du tänker på hur platsen kommer skydda, det är också därför du behöver välja rätt tjocklek (för både snö och vind). 

Slutligen, bor du i ett område där det snöar kraftigt på vintern är det viktigt att du tänker på vikten av snötäcket som kommer hamna på plasten. Du kommer behöva ta bort snö regelbundet för att låta solljus komma in, men det behöver också värme inuti.

Termoplast

Det billigaste valet av plast för växthus är termoplast. Det man ska ha i åtanke är att detta material ofta inte håller längre än en säsong om det inte förstärks med ytterligare lager (vilket ökar den totala kostnaden). 

Polykarbonat

Om du letar efter en plast som är styv och som inte är glas eller akryl, vill du ha polykarbonat. Vanligast är polykarbonatpaneler, två polyetenskivor med polykarbonatskikt mellan dem. Dessa ger isolering samtidigt som de släpper igenom ljus. 

PVC-plast

En annan typ av plast som ibland används som växthusplast är polyvinylklorid, så kallad PVC-plast. Detta är samma plast som används för att tillverka rör. Även om den här plasten är extremt hållbar, är de i allmänhet bara tillgänglig i kortare längd än till exempel polyetenskivor, och den kostar även betydligt mer. Det är vanligare att man hittar denna typ av plast vid växthussatser snarare än att hitta detta material i en hel växthustunnel. 

Begränsat utrymme

Många växtfantaster arbetar med begränsat utrymme. Det är också därför många vänder sig till alternativa metoder. För många människor är det helt enkelt inte aktuellt att montera ett stort växthus på uteplatsen. 

I dessa fall är växthus av plast en bra lösning. De är mycket billigare än glasväxthus och kan vara lika effektiva.

Om du funderar på ett växthus i plast är det viktigt att du gör din research och väljer ett som är av god kvalitet. Det finns många olika märken och typer på marknaden, så det är värt att ta sig tid att hitta ett som uppfyller dina behov. Fortsätt att läsa för att ta del av de bästa växthusen i plast.

Fördelar med växthus i plast

En av de största fördelarna med plastväxthus är att de är mycket enkla och snabba att montera. De finns i olika storlekar, så du kan välja ett som passar din trädgård. De flesta plastväxthus har genomskinliga plastpaneler som släpper in solljus och värmer luften inuti.

En annan fördel med plastväxthus är att de är lätta och portabla. Det innebär att du kan ta med dig dem om du flyttar eller vill använda dem i en annan del av trädgården. De är också lätta att förvara om du behöver spara utrymme.

Ett plastväxthus kan vara ett utmärkt sätt att förlänga din odlingssäsong och skydda dina växter från dåligt väder. Om du till exempel bor i ett område med mycket regn.

Nackdelar med växthus i plast

Ett växthus av plast kan vara ett utmärkt sätt att förlänga odlingssäsongen och skydda dina växter från dåligt väder. Plastväxthus har dock några nackdelar som du bör vara medveten om innan du köper ett.

En nackdel med plastväxthus är att de kan överhettas i varmt väder. Detta beror på att plastpanelerna stänger in värme inuti. Om temperaturen inuti växthuset blir för hög kan det skada eller döda dina växter.

En annan nackdel med plastväxthus är att de inte är lika hållbara som glasväxthus. De kan lätt skadas av starka vindar. 

Vad kan jag odla i ett växthus av plast?

Du kan odla en mängd olika växter i ett växthus av plast. Många trädgårdsmästare använder dem för att starta sina växter från frön. De är också utmärkta för att odla känsliga växter som behöver skyddas från väder och vind.

Något av det du kan odla i ett plastväxthus är bland annat:

Tomater
Gurkor
Auberginer
Paprika
Sallad
Örter

Växthus i plast vs växthus i glas

Växthus av plast och växthus av glas har båda sina fördelar och nackdelar. Vilket alternativ som är bäst för dig beror på dina individuella behov och till exempel väderlek.

Här är en snabb översikt över de viktigaste skillnaderna mellan plast- och glasväxthus:

– Plastväxthus är mycket billigare än glasväxthus.

– Plastväxthus är lättare att montera och tar mindre plats.

– Glasväxthus är mer hållbara men kan vara svårare att hålla svalt i varmt väder.

– Du kan odla en mängd olika växter i båda typerna av växthus.

Har växthus i plast lång livslängd?

Växthus av plast har en kortare livslängd än växthus av glas. De är mer känsliga för skador från väder och solljus.

När du väljer ett växthus av plast är det viktigt att köpa ett som är tillverkat av högkvalitativa material. Detta kommer att bidra till att det håller längre. Du bör också överväga att skaffa ett plastväxthus som har UV-beständiga plastpaneler.

Hur är det med isolering i ett växthus i plast?

En av de största nackdelarna med plastväxthus är att de ibland inte isolerar så bra. Det innebär att de kan överhettas i varmt väder och förlora värme snabbt i kallt väder.

Det finns några saker du kan göra för att förbättra isoleringen av ditt plastväxthus.

– Använd reflekterande plast på insidan av växthuset för att reflektera värme.

– Lägg ett lager tyg över jorden för att hjälpa till att hålla jorden varm.

– Installera en fläkt för att cirkulera luften och förhindra att varma punkter bildas.

Bör jag köpa ett växthus i plast?

Växthus av plast har både fördelar och nackdelar. Du bör ta hänsyn till dina individuella behov och omständigheter innan du bestämmer dig för om ett plastväxthus är rätt för dig.

Om du letar efter ett billigt och enkelt sätt att komma igång och så dina frön samt att skydda ömtåliga växter – är ett plastväxthus ett bra alternativ. Om du däremot bor i ett område med dåliga väderförhållanden kan det vara bättre med ett växthus i glas. 

Hur man sätter på plast på odlingstunnel

Sammanfattning

Ett plastväxthus kan vara ett bra alternativ för dig som vill så frön och skydda ömtåliga växter. Plastväxthus har dock nackdelar som du bör vara medveten om, bland annat att de inte alltid isolerar så bra. Du bör ta hänsyn till dina individuella behov innan du bestämmer dig för om ett plastväxthus är rätt för dig.