Planteringsspade för professionellt resultat - starka, hållbara och lättanvända redskap för alla trädgårdsbehov

Planteringspsadar är ett oumbärligt verktyg för alla som vill skapa en vacker trädgård. Med en bra planteringsspade kan du enkelt skapa dekorativa rabatter, plantera blommor och kryddor och förbereda jorden för odling

litet växthus - gardenstore
Favorit

GardenStore SE

GardenStore är en trädgårdsbutik online som täcker alla behov för trädgård. Hos GardenStore hittar du ett brett sortiment av mindre växthus.

Till GardenStore
litet växthus - wexthuset
Fraktfritt över 599 kr

Wexthuset

Stort utbud online, poäng på allt och skyhög kundnöjdhet. Fraktfritt över 599 kr. Experthjälp direkt i chatten. Stor faktabank. Lär dig branschens alla odlingsknep.

Till Wexthuset
litet växthus - outl1
40-70% lägre priser online

Outl1

Outl1 erbjuder oslagbara priser på allt från möbler till trädgårdsredskap, och de lägger alltid till nya produkter så att du kan hitta exakt det du letar efter.

Till Outl1

Innehållsförteckning

3 premiumspadar som gör jobbet i växthuset lite lättare

1. Planteringsspade Fiskars Premium, bred

Planteringsspade - Fiskars

En lätt och behändig planteringsspade med ett SoftGrip-handtag som gör den perfekt för användning i landet eller växthuset. Spaden är utformad för att klara hård jord och har en skarp kant som kan vässas vid behov. Dessutom är spaden tålig mot temperaturskillnader, från -40 grader till +150 grader, vilket gör den lämplig för användning under olika väderförhållanden. Som pricken över i:et är spaden till 100 % återvinningsbar, vilket gör den miljövänlig och hållbar.

EgenskapBeskrivning
Starkt bladBladet är tillverkat av rostfritt stål, vilket ger maximal styrka och hållbarhet
AnvändningsområdeSpaden är lämplig för plantering och flyttning av växter, även i hård jord
Behändigt upphängningshålSpaden har ett upphängningshål som gör den lätt att förvara och hitta
LängdSpaden har en längd på 320 mm
ViktSpaden väger 200 g
Bladet kan vässasBladet kan vässas vid behov för att hålla en skarp kant
Lika bra i landet som i växthusetSpaden är lämplig att använda både i landet och i växthuset
Kan användas i hård jordSpaden kan användas i hård jord och har en skarp kant för att lättare kunna tränga igenom jorden

2.Handspade, Kent & Stowe

Handspade i trä

Handspaden är handgjord och har en traditionell design. Den är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål och har en lättviktsmodell som är 40% lättare än standardmodellen. Detta gör den mycket enkel och praktisk att använda, samtidigt som den lätta vikten ger ökad användarvänlighet.

Bladet är tillverkat av högkvalitativt rostfritt stål och handtaget är gjort av vacker ask. Handtaget är utformat för att ge ett perfekt grepp, vilket gör spaden lätt att hantera. Bladet ger minimal vidhäftning, vilket gör arbetet extra lätt.

 

MåttBeskrivning
Vikt0,196 kg
Längd250 mm
Garanti15 år

3.Smal planteringsspade, bambu

En smal och lättviktig planteringsspade som är lämplig för användning i trånga utrymmen, t.ex. i krukor och när det finns trångt mellan växterna. Spadens smala form och djup gör det lätt att komma åt utan att störa omgivande växter.

Handtaget är tillverkat av hållbart bambu, vilket ger en extra lättviktig känsla. Ett behagligt tumgrepp ger bättre ergonomi och förbättrar greppet, vilket gör spaden lättanvänd och förvånansvärt behaglig att använda. Bladet är tillverkat av rostfritt stål och spaden har en repögla i handtaget som gör den enkel att hänga upp.

Den smala planteringsspaden är en av flera redskap i Darlacs sortiment med en vintagekänsla. Dessa redskap har en traditionell look med erkänt praktisk funktion i hållbara material.

 

Viktigt att tänka på när du köper en planteringsspade

Det är viktigt att planteringsspadens huvud är tillverkat av högkvalitativt stål* eftersom det är det delen av spaden som utsätts för störst påfrestning när den används. Högkvalitativt stål är starkt och hållbart, vilket gör att spaden kan hålla länge utan att brytas eller deformera sig. Dessutom är högkvalitativt stål resistent mot rost, vilket gör att spaden kan användas utomhus utan att bli skadad av väder och förhållanden.

*Högkvalitativt stål kan vara tillverkat av en mängd olika material, men några vanliga exempel på högkvalitativt stål är:

  1. Karbonstål: Karbonstål är ett av de mest grundläggande typerna av stål och innehåller en relativt låg mängd kol. Det är starkt och hållbart, men kan rosta om det inte skyddas på rätt sätt.

  2. Rostfritt stål: Rostfritt stål innehåller en högre mängd krom än karbonstål, vilket gör det resistent mot rost och korrosion. Det är också starkt och hållbart, men kan vara mer känsligt för sprickor än karbonstål.

  3. Legeringar: Legeringar är stål som är tillverkat av en kombination av olika metaller, som t.ex. krom, molybden och vanadin. Legeringar har vanligtvis en högre hållfasthet och hållbarhet än karbonstål och rostfritt stål, men kan också vara mer känsliga för sprickor och kan vara dyrare att tillverka.

Trä eller plast - vilket material är bäst för spadens skaft?

Det är viktigt att spadens skaft är bekvämt och lätt att hantera. Många spadar har skaft tillverkade av trä eftersom det är ett naturligt material som är lätt och har bra grepp. Trä kan dock bli slött och kräva underhåll för att hålla sig i form. 

Plast är också ett vanligt material för spadar eftersom det är lätt och hållbart. Det kan dock vara mer känsligt för värme och kan skaftet kan försämras om det utsätts för höga temperaturer. Plastspadar är däremot ofta lätta att rengöra och kräver minimal underhåll.

Oavsett om du väljer trä eller plast för spadens skaft, är det viktigt att den har ett ergonomiskt handtag* för att underlätta användningen.

*En bra ergonomiskt utformad planteringsspade kan ha följande egenskaper:

  1. Ett handtag som är anpassat efter handens form och storlek, så att det ligger bekvämt i handen och ger bra grepp.

  2. Ett handtag med en beläggning av skumm eller en mjuk yta för att förbättra greppet och förhindra trötthet i handen.

  3. Ett handtag med en rundad form som följer handens rörelser, så att spaden kan hållas på ett naturligt sätt utan att orsaka stelhet eller trötthet i handen.

  4. Ett handtag med en längd som passar den person som använder spaden, så att den ligger bekvämt i handen utan att vara för lång eller för kort.

  5. Ett handtag med en balanserad vikt, så att spaden inte känns för tung eller ojämn när den används.

Så här väljer du en spade med bra blad för jämn och noga plantering

Det är viktigt att spadens blad är brett och jämnt för att ge en jämn och noga plantering. Ett brett och jämnt blad ger mer yta att jobba med och gör det lättare att plantera på ett precist sätt utan att t.ex. “trampa” ner jorden för mycket.

Det är också viktigt att spadens blad har en skarp kant för att lättare kunna tränga igenom jorden. En skarp kant gör att spaden kan skära genom jorden och skapa en jämn och noga plantering utan att du behöver anstränga dig för mycket.

En spade med ett brett och jämnt blad och en skarp kant kan göra planteringen lättare och mer precis, samtidigt som den hjälper till att undvika skador på plantor eller växter samtidigt som det blir mer ergonomiskt för dig. 

Komfort och bekvämlighet - vikten av rätt längd på handtaget

Det är centralt att välja en spade med ett handtag som har en längd som passar den person som ska använda den. Ett handtag som är för långt eller för kort kan vara obekvämt att hantera och kan orsaka trötthet eller stelhet i handen när spaden används.

En längd som passar den person som använder spaden ger bästa komfort och gör det lättare att hantera spaden på ett naturligt sätt. Det är därför viktigt att välja en spade med ett handtag som har en längd som passar den person som ska använda den, så att den ligger bekvämt i handen utan att vara för lång eller för kort.

Enkelhet och funktionalitet

En spade med för många onödiga detaljer kan vara svår att använda och kan också kräva mer underhåll än en spade med en enklare design.

En enkel och funktionell design innebär att spaden har de viktigaste funktionerna och ingen andra “onödig” detaljer. Detta gör att spaden är lätt att använda och underhålla, samtidigt som den fortfarande har den kapacitet och prestanda som krävs för att utföra sitt jobb på ett bra sätt.

Så undviker du att betala för mycket för din planteringsspade

Det kan vara lätt att bli lockad att köpa en dyrare spade eftersom den kan verka mer hållbar eller av högre kvalitet, men det är viktigt att tänka på att det finns många spadar som har bra kvalitet och prestanda till ett lägre pris.

En spade med ett rimligt och passande pris kan ge bra värde för pengarna och göra att planteringen blir lättare och mer effektiv utan att kosta för mycket. Det är också vi finns till och kan introducera dig i ergonomiska och funktionella planteringsspadar av hög kvalitet. 

Hållbar tillverkning

En spade som har tillverkats på ett hållbart sätt kan minimera den totala påverkan på miljön och bidra till att bevara resurser och förbättra luft- och vattenkvaliteten.

Det finns olika sätt att tillverka spadar på ett hållbart och miljövänligt sätt, t.ex. genom att använda återvunna material, eller genom att minimera användningen av skadliga kemikalier och processer.

En spade som har tillverkats på ett hållbart och miljövänligt sätt kan vara ett bra val för den som vill minimera sin egen påverkan på miljön och bidra till en hållbar utveckling.