litet växthus - gardenstore
Favorit

Husbeslag

1. Brett utbud av växthusmodeller från det välkända varumärket Halls.
2. Konkurrenskraftiga priser med prisgaranti.
3. Kampanjer med betydande rabatter på utvalda modeller.

Till Husbeslag
litet växthus - wexthuset
Fraktfritt över 599 kr

Wexthuset

1. Omfattande sortiment av kvalitetsprodukter för odling och trädgård.
2. Expertis och rådgivning tillgänglig för både nybörjare och erfarna odlare.
3.Engagemang för hållbarhet och miljövänliga alternativ.
4.Brett utbud av växthus, från mindre modeller för balkonger till större odlingsväxthus och orangerier.

Till Wexthuset
litet växthus - outl1
40-70% lägre priser online

Outl1

1. Brett sortiment av produkter för utomhusbruk. Inkluderar utemöbler, växthus, robotgräsklippare och elcyklar.
2.Kombinerar funktionalitet och design till konkurrenskraftiga priser.
3.Fokus på kvalitet till låga priser.

Till Outl1

Kreativa och roliga saker att odla i växthus

Växthusodling är ett populärt sätt att odla sina egna grönsaker och blommor. Men visste du att det också kan vara en kreativ och rolig aktivitet? Att odla i ett växthus ger dig möjlighet att utforska olika växter och grödor som kan ge en spännande och underhållande odlingserfarenhet.

I detta avsnitt kommer vi att gå igenom olika kreativa och roliga saker som du kan odla i ditt växthus. Vi kommer att utforska olika växter och grödor som kan ge dig en spännande och underhållande odlingserfarenhet. Låt oss dyka in i världen av kreativ växthusodling och upptäcka nya sätt att njuta av ditt växthus.

roliga saker att odla i växthus

Introduktion till kreativ växthusodling

I detta avsnitt kommer vi att ge en introduktion till kreativ växthusodling. Vi kommer att utforska varför växthus är idealiska för att odla olika typer av växter och grödor. Vi kommer också att titta på fördelarna med att vara kreativ i ditt växthus och hur det kan göra din odling mer intressant och givande.

Växthusodling ger dig möjlighet att skapa en kontrollerad miljö där du kan odla växter året runt. Med ett växthus kan du skapa optimala förhållanden för växternas tillväxt och utveckling, oavsett rådande väderförhållanden utanför. Detta gör det möjligt att odla växter som annars inte skulle trivas i det nordiska klimatet.

Att vara kreativ i ditt växthus innebär att experimentera med olika typer av växter och grödor. Du kan prova på att odla ovanliga sorter och testa olika odlingstekniker. Genom att vara kreativ kan du skapa en unik och personlig växthusodling som ger dig både nöje och resultat.

Kreativ växthusodling kan också vara en spännande utmaning. Genom att experimentera och prova på nya saker kan du lära dig mer om växternas beteende och vad som fungerar bäst i ditt växthus. Det kan vara både lärorikt och belönande att se dina växter växa och trivas under ditt eget ledarskap.

I följande avsnitt kommer vi att utforska olika typer av växter och grödor som lämpar sig för kreativ växthusodling. Vi kommer att ge dig tips och idéer för att komma igång med din egna spännande växthusodling. Låt oss utforska möjligheterna tillsammans!

Exotiska frukter som får växthuset att glänsa

I detta avsnitt kommer vi att utforska exotiska frukter som kan odlas i ett växthus även i ett nordiskt klimat. Vi kommer att titta på olika sorters frukt, deras krav på växtklimat och hur länge det tar innan de producerar frukt. Detta ger dig möjlighet att odla spännande och ovanliga frukter även om du bor i ett kallare klimat.

Ananas i ett nordiskt klimat

Första frukten vi ska titta på är ananas. Ananas är en tropisk frukt som vanligtvis odlas i varma områden. Men med hjälp av ett växthus kan du odla denna exotiska frukt även i ett nordiskt klimat. Ananas trivs bäst i varma temperaturer mellan 25-30 grader och kräver hög luftfuktighet. Det kan ta upp till två till tre år innan du får se resultatet av din ananas-odling, men det är definitivt värt väntan när frukten mogna och kan njutas.

Vägen till egen kiwi

En annan exotisk frukt som du kan odla i ditt växthus är kiwi. Att odla kiwi kan vara en rolig och givande uppgift som ger dig möjlighet att njuta av denna goda frukt hemma. För att lyckas med kiwiodling behöver du ha både en hon- och hankiwi eftersom kiwiplantor är tvåkönade och behöver korspollinering för att producera frukt. Kiwi trivs bäst i soliga och varma miljöer, så se till att ge dem tillräckligt med ljus och värme i ditt växthus. Efter några år kommer du att kunna skörda saftiga och söta kiwifrukter från dina egna plantor.

Granatäpple – en orientalisk juvel

Slutligen ska vi ta upp granatäpple och dess fascinerande egenskaper. Granatäpple är en exotisk frukt som kan ge ditt växthus en orientalisk touch och glänsa som en juvel. Granatäppleträd trivs bäst i varma klimat och kan vara utmanande att odla i nordiska förhållanden. Därför är ett växthus den perfekta miljön för att odla granatäpple i ett nordiskt klimatGranatäpple behöver mycket solljus och dränerad jord för att trivas, så se till att skapa rätt förhållanden i ditt växthus. Efter några år kommer du att kunna skörda söta och saftiga granatäpplen och njuta av deras exotiska smak.

Med hjälp av ditt växthus kan du odla exotiska frukter som annans, kiwi och granatäpple även i ett nordiskt klimat. Genom att skapa rätt klimat och ge frukterna de nödvändiga förhållandena kan du njuta av spännande och ovanliga smaker hemma. Varför inte prova på att odla någon av dessa exotiska frukter och ge ditt växthus en extra touch av magi och spänning?

Ovanliga örter som väcker uppmärksamhet

I detta avsnitt kommer vi att utforska ovanliga örter som du kan odla i ditt växthus. Att odla ovanliga örter kan vara både spännande och berikande, och ger dig möjlighet att prova på nya smaker i dina maträtter.

Det finns ett brett utbud av ovanliga örter som kan väcka uppmärksamhet i ditt växthus. Dessa örter kan tillföra smak och färg till dina rätter och låta dig experimentera med nya och spännande smakkombinationer.

Nedan följer några exempel på ovanliga örter som du kan odla i ditt växthus:

Bergamott (Monarda)

Bergamott är en ovanlig ört med en stark doft och smak. Dess blommor kan användas för att göra te och doftande essenser. Den är också en populär ingrediens i många maträtter och bakverk.

Körvel (Anthriscus cerefolium)

Körvel är en ört med en mild och behaglig smak. Dess blad används ofta som krydda i soppor, såser och sallader. Körvel är också känt för sina hälsosamma egenskaper och har använts i traditionell medicin i århundraden.

Citronverbena (Aloysia citrodora)

Citronverbena är en aromatisk ört med en intensiv citrussmak och doft. Dess blad kan användas för att göra te, smaksätta desserter och tillsätta en frisk smak till sallader och marinader.

Att odla ovanliga örter i ditt växthus ger dig möjlighet att experimentera med nya smaker och ger dig en unik skörd att njuta av. Var noga med att förstå de specifika växtkraven för varje ört och ge dem rätt ljus, vatten och näring för att trivas och växa.

ÖrtSmakAnvändning
BergamottStarkTe, doftande essenser, maträtter
KörvelMildSoppor, såser, sallader
CitronverbenaIntensiv citrussmakTe, desserter, sallader, marinader

Kaktusar – tåliga skönheter i glashuset

I detta avsnitt kommer vi att titta närmare på kaktusar och deras skönhet och mångfald. Vi kommer att utforska olika varianter av kaktusar som du kan odla i ditt växthus och hur du kan skapa en gynnsam miljö för dem att trivas i. Kaktusar är inte bara vackra att se på, de är också tåliga växter som är lätta att sköta om.

Varianter av kaktusar att utforska

Det finns en otrolig variation av kaktusar som du kan odla i ditt växthus. Här är några populära varianter att utforska:

 • Opuntia
 • Echinocactus
 • Mammillaria
 • Gymnocalycium

Tips för att lyckas med kaktusar i växthus

För att odla kaktusar framgångsrikt i ditt växthus bör du ta hänsyn till följande tips:

 1. Placera kaktusarna på en solig plats i växthuset där de får tillräckligt med ljus.
 2. Undvik övervattning genom att vattna sparsamt och endast när jorden är helt torr.
 3. Se till att växthuset har god ventilation för att undvika fuktproblemen som kan skada kaktusarna.
 4. Kontrollera temperaturen och se till att den är inom den rekommenderade intervallet för kaktusar.

Med dessa tips i åtanke kan du njuta av vackra och välmående kaktusar i ditt växthus.

Roliga saker att odla i växthus för barnfamiljer

I detta avsnitt kommer vi att fokusera på roliga saker att odla i växthus för barnfamiljer. Att involvera dina barn i växthusodling kan vara en underhållande och lärorik aktivitet för hela familjen. Det ger barnen möjlighet att lära sig om växternas tillväxt, näring och vård samtidigt som de har kul.

Nedan följer några idéer och tips för roliga växter att odla tillsammans med barnen:

 1. Morötter: Morötter är enkla att odla och kan vara roliga för barnen att gräva upp. De kan även användas i matlagning, vilket ger barnen en möjlighet att se resultatet av sin odling i sin egen mat.
 2. Solrosor: Solrosor är stora och färgglada blommor som kan vara roliga att odla. Barnen kan få chansen att se solrosens stjälk växa snabbt och blomman vända sig mot solen.
 3. Pumpor: Att odla pumpor är en spännande upplevelse för barnen. De kan få chansen att se pumporna växa och mogna, och sedan använda dem till att dekorera trädgården eller tillverka en egen Halloween-lampa.

Att odla tillsammans med barnen kan vara en fantastisk möjlighet att spendera tid tillsammans, lära sig om naturen och skapa minnen. Det är en aktivitet som kan stimulera deras intresse för växter och naturen samtidigt som de får ta del av de roliga resultat som odlingen ger.

Så varför inte göra växthusodlingen till en familjeaktivitet och ge barnen möjlighet att lära sig om odling på ett roligt och engagerande sätt?

Designa din orangeri-trädgård för maximal avkoppling

I din orangeri-trädgård är det viktigt att skapa en avkopplande och rogivande miljö där du kan koppla av och njuta av naturen. Här kommer vi att ge dig några användbara tips för att designa din trädgård på ett sätt som främjar avkoppling och lugn.

Välja rätt plats och stil

För att skapa en avkopplande atmosfär är det viktigt att välja rätt plats och stil för din orangeri-trädgård. Placera ditt orangeri på en plats som får tillräckligt med solljus och skydd mot starka vindar. När det gäller stil kan du välja mellan olika designkoncept som passar din personliga smak och skapar den önskade avkopplande stämningen.

Sällskapsytor och underhållning

För att maximera din avkoppling kan du skapa sällskapsytor och underhållningsområden i din orangeri-trädgård. Du kan installera en bekväm sittgrupp där du kan slappna av och läsa en bok eller njuta av en kopp te. Du kan också överväga att lägga till en liten fontän eller vattenfunktion för att skapa en lugnande atmosfär.

orangeri-trädgård