Skydda dina händer med våra bekväma trädgårdshandskar

Trädgårdshandskar är ett viktigt verktyg för alla som älskar att pyssla i trädgården. De skyddar dina händer mot skräp, ogräs, vassa föremål och kemikalier, samtidigt som de ger ett bra grepp om verktyg och plantor. Det finns många olika sorter av trädgårdshandskar att välja mellan, så det gäller att välja den som passar bäst för dina behov.

litet växthus - gardenstore
Favorit

GardenStore SE

GardenStore är en trädgårdsbutik online som täcker alla behov för trädgård. Hos GardenStore hittar du ett brett sortiment av mindre växthus.

Till GardenStore
litet växthus - wexthuset
Fraktfritt över 599 kr

Wexthuset

Stort utbud online, poäng på allt och skyhög kundnöjdhet. Fraktfritt över 599 kr. Experthjälp direkt i chatten. Stor faktabank. Lär dig branschens alla odlingsknep.

Till Wexthuset
litet växthus - outl1
40-70% lägre priser online

Outl1

Outl1 erbjuder oslagbara priser på allt från möbler till trädgårdsredskap, och de lägger alltid till nya produkter så att du kan hitta exakt det du letar efter.

Till Outl1

Trädgårdshandskar för enkel och bekväm trädgårdsskötsel

Trädgårdshandskar är ett viktigt verktyg för alla trädgårdsentusiaster. De skyddar dina händer mot skräp, ogräs, vassa föremål och kemikalier, samtidigt som de ger ett bra grepp om verktyg och plantor. Trädgårdshandskar finns i många olika storlekar, material och utföranden, så det gäller att välja den som passar bäst för dina behov. Välj gärna handskar som är tillverkade av material som andas, så att dina händer inte blir fuktiga och kladdiga under användning. Glöm inte att rengöra och torka av dina handskar efter varje användning för att förlänga livslängden på dem. Genom att investera i ett par bra trädgårdshandskar kan du enkelt och bekvämt ta hand om din trädgård utan att behöva oroa dig för skräp och skador. Nedan har vi sammanställt tre populära trädgårdshandskar med information. 

Innehållsförteckning

1. Mjuka och behagliga trädgårdshandskar i kalvskinn: Den ultimata trädgårdskompanjonen

Trädgårdshandskar i kalvskinn

Trädgårdshandskar i kalvskinn är en utmärkt val för den som söker en slitstark och påkostad handske att använda i trädgården. Kalvskinn är ett starkt och mjukt material som är behagligt att ha på händerna, och det har en lång hållbarhet. Handskarna i kalvskinn är också försedda med elastisk bomullssatin, vilket ger en skön passform och bra stretch.

Med en trädgårdshandske i kalvskinn kan du arbeta med klass och kvalitet. Handskarna ger bra skydd för händerna mot skärsår, skrapmärken, insektsbett och andra skador som kan uppstå när du arbetar i trädgården. De kan också hjälpa till att förbättra greppet och göra det lättare att hålla i verktyg och andra föremål.

Om du är ute efter ett par slitstarka och påkostade trädgårdshandskar i kalvskinn, är det en bra idé att undersöka olika tillverkare och modeller för att hitta ett par som passar dina behov. Se till att välja ett par som passar din handstorlek ordentligt, och tänk på vad du kommer att använda handskarna till. Genom att välja en kvalitativ trädgårdshandske i kalvskinn kan du vara säker på att du får en handske som håller länge och gör trädgårdsarbetet mer bekvämt.

 

 

 

EgenskapVärde
VarumärkeBy Benson
MaterialinfoKalvskinn + Nylon
FärginfoNatur/Svart
FärgNatur
Pris245 kr

2. Trädgårdshandske i Lycra och Dyneema: Skydda dina händer mot skärskador

Tegera 990 är en vit skärskyddshandske som är tillverkad av en kombination av Lycra och Dyneema. Handsken har en slät doppning och en innerhand som är vatten- och oljeavvisande. Den är klassificerad enligt en 388:2003 nivå 3 för skärskydd, och en 388:2016 nivå B för skärskydd. Tegera 990 är en utmärkt handske för att skydda händerna mot skärskador och andra skador som kan uppstå vid hantering av vassa föremål.

FunktionerMotverkar risk för
Mjuk, glasfiberfri, vatten- och oljeavvisande innerhand, elastisk, skärskydd enligt en 388:2003 nivå 3, skärskydd enligt en 388:2016 nivå BNötningsskador, rivsår, skärskador, kontakt med smuts
Huvudsakliga användningsmiljöer: Miljöer med risk för skärskador 
Huvudsakliga användningsområden: Monteringsarbeten, underhållsarbeten, metallarbeten, anläggningsarbeten, avsyningsarbeten, lagerarbeten, snickeriarbeten, installationsarbeten, verkstadsarbeten, glasindustriarbeten, träindustriarbeten, maskinoperatör, växthusarbete 
Typ av arbete: Lätt arbete 
PU, Handflatedoppad, Lycra, 13 gg, Dyneema, Slät doppning, Skärskyddsnivå 3, Cat. II 
EN kravuppfyllnad: EN 388:2003, 4342 
Pris149 kr

3. Gardena trädgårdshandske: Mobile Touch-funktion för enkel användning av smartphones och surfplattor

Den hållbara planterings- och jordhandsken är speciellt utformad för trädgårdsskötsel och plantering i marken. Det är ett perfekt hjälpmedel för att ta hand om dina trädgårdsbed, ta bort ogräs och arbeta med fuktig jord. Handsken har en nitrilbeläggning på handflatan som skyddar dina händer mot fukt. Det flexibla materialet på manschetten och på baksidan av handen ger handsken storlek L en perfekt passform, och den finns även i storlekarna S, M och XL. Mobile Touch-funktionen på tummen och pekfingret gör att du kan använda en smartphone eller surfplatta utan att behöva ta av dig handsken. Med denna handske kan du enkelt och bekvämt ta hand om din trädgård utan att behöva oroa dig för att få blöta eller smutsiga händer.

VarumärkeVikt
Gardena0.06935 kg

Varför det är viktigt att bära handskar vid trädgårdsarbete

Det finns flera anledningar till varför det är viktigt att bära handskar när man trädgårdar:

 1. Skydd: Handskar kan skydda dina händer mot skärsår, skrapsår och törne som du kan stöta på när du arbetar i trädgården. De kan också fungera som en barriär mot skadliga kemikalier och bekämpningsmedel som du kan använda i trädgården.

 2. Komfort: Trädgårdsarbete kan vara tungt, och handskar kan ge extra stötdämpning och stöd för att lindra trötthet och belastning på händerna.

 3. Hygien: Genom att bära handskar kan du hålla händerna rena och förhindra spridning av bakterier och germs. Detta är speciellt viktigt om du har öppna sår eller skador på händerna.

 4. Förbättrad grepp: Vissa handskar har specialmaterial på handflatorna och fingrarna som kan hjälpa dig att få ett bättre grepp om verktyg och växter.

Olika typer av handskar att välja mellan vid trädgårdsarbete

Det finns många olika typer av handskar att välja mellan vid trädgårdsarbete, och den bästa typen för dig beror på dina specifika behov och preferenser. Några vanliga typer av trädgårdshandskar inkluderar:

 1. Läderhandskar: Dessa är slitstarka och ger bra skydd mot skärsår och skrapsår. De kan vara lite stela och kan inte andas lika bra som andra material.

 2. Gummihandskar: Dessa är vattentäta och kan ge bra skydd mot kemikalier och bekämpningsmedel. De kan dock inte vara lika slitstarka som läderhandskar, och kan inte vara lika bekväma vid längre användning.

 3. Tygshandskar: Dessa är ofta gjorda av andningsbart material som bomull eller nylon, och kan vara mer bekväma vid längre användning. De kan dock inte ge samma skydd mot skärsår och skrapsår som läderhandskar.

Faktorer att beakta vid val av trädgårdshandskar

Det finns flera faktorer att beakta när man väljer trädgårdshandskar, inklusive:

 1. Andningsförmåga: Det är viktigt att välja handskar som tillåter bra luftcirkulation för att hålla händerna svala och torra. Detta är speciellt viktigt om du bor i ett varmt eller fuktigt klimat, eller om du kommer att bära handskarna under en längre tid.

 2. Hållbarhet: Leta efter handskar som är gjorda av starkt material och är förstärkta på områden som är utsatta för slitage, som till exempel fingertopparna och handflatorna.

 3. Komfort: Välj handskar som sitter bra och är gjorda av mjuka och flexibla material. Leta efter handskar med justerbara spännen eller andra funktioner som tillåter en anpassad passform.

 4. Grepp: Om du kommer att använda verktyg eller hantera sliriga växter, leta efter handskar med specialmaterial för grepp på handflatorna och fingrarna.

 5. Skydd: Överväg vilket skydd du behöver för de uppgifter du kommer att utföra i trädgården. 

Hur man mäter sin hand för rätt passform av trädgårdshandskar

För att säkerställa att du får rätt passform när du väljer trädgårdshandskar är det viktigt att mäta din hand noga. Här är en enkel metod för att mäta din hand för handskar:

 1. Mät omkretsen på den bredaste delen av din hand med en måttband.

 2. Knyt ihop näven och mät avståndet från botten av handflatan till toppen av din mittersta finger.

 3. Jämför dina mått med storleksdiagrammet som tillverkaren av handskarna har angivet för att bestämma rätt storlek.

Det är bra att prova på handskar innan du köper dem för att säkerställa att de sitter bra och är bekväma. Se till att handskarna inte är för trånga, eftersom det kan orsaka obehag och begränsa rörelsefriheten. Samtidigt ska handskarna inte vara för lösa, eftersom det kan göra att de glider av när du arbetar.

Tips för att förlänga livslängden på dina trädgårdshandskar

Det är viktigt att rengöra och torka dina trädgårdshandskar efter varje användning för att säkerställa att de håller sig i bra skick och håller så länge som möjligt. Här är några tips för att rengöra och torka dina handskar:

 1. Ta bort smuts eller skräp från handskarna genom att borsta av dem försiktigt.

 2. Skölj handskarna med vatten för att ta bort eventuellt kvarvarande smuts eller fläckar.

 3. Om handskarna är särskilt smutsiga eller har använts med kemikalier kan det vara nödvändigt att använda en mild tvål eller tvättmedel för att rengöra dem. Se till att skölja handskarna ordentligt för att ta bort all tvålrester.

 4. Låt handskarna lufttorka. Undvik att använda värmekällor som en hårtork eller att torka dem i direkt solljus, eftersom det kan göra att handskarna blir stela och osköna vid användning. 

 5. Förvara handskarna på en torr, välventilerad plats när de inte används. Undvik att förvara dem på en fuktig plats, eftersom det kan orsaka handskarna möglar. 

Avslutningsvis

Att investera i ett par bra trädgårdshandskar är viktigt för att skydda dina händer mot skador och för att göra trädgårdsarbetet mer bekvämt. Bra trädgårdshandskar kan hjälpa till att skydda mot skärsår, skrapmärken, insektsbett och andra skador som kan uppstå när du arbetar i trädgården. De kan också hjälpa till att förbättra greppet och göra det lättare att hålla i verktyg och andra föremål.

När du väljer trädgårdshandskar är det viktigt att välja ett par som passar dina behov och användningsområden. Här är några tips för att välja rätt trädgårdshandskar för dina behov:

 • Välj handskar som passar din handstorlek ordentligt. Handskar som är för stora kan vara svåra att hålla i och kan slita snabbare, medan handskar som är för små kan orsaka obehag och handledsstelhet.

 • Tänk på vad du kommer att använda handskarna till. Om du bara planerar att använda dem för lättare trädgårdsarbete, som att plocka upp löv eller plantera blommor, kan du välja ett par lättare handskar med lite mindre skydd. Men om du planerar att göra tungt arbete, som att gräva eller bära på tunga föremål, kan du behöva ett par mer robusta handskar med mer skydd.

 • Välj handskar med rätt material. Trädgårdshandskar finns i olika material, inklusive läder, syntetiskt material och textil. Läderhandskar är oftast starkare och mer slitstarka, men kan vara dyrare och kan kännas tunga. Syntetiskt material kan vara lättare och mer andningsförmåga, men kan inte vara lika robusta som läder. Textilhandskar är oftast lättare och mer andningsförmåga, men kan inte vara lika slitstarka som läder eller syntetiskt material.

 • Konsultera trädgårdsbutiken eller en trädgårdsexpert. Om du är osäker på vilken typ av handskar som är bäst för dina behov, kan det vara bra att rådfråga en trädgårdsexpert eller en personal.